14 maart 2022

Energietransitie gemeente Asten

De gemeente Asten heeft een subsidiebedrag ontvangen van de rijksoverheid om inwoners te helpen met het isoleren van hun huis. Voor maximaal 1650 huurder-huishoudens is een waardebon beschikbaar gesteld van € 70,- Hiermee kunnen zij de eerste (kleine) maatregelen nemen.

De gemeente heeft budget om maximaal 1650 huurders gebruik te laten van de waardebon. Ze zijn 14 januari gestart met het verspreiden van de waardebonnen. Elke huurder heeft via de post een brief met de waardebon ontvangen. De waardebonnen kunnen online via www.winstuitjewoning.nl/asten verzilverd worden of bij onze twee lokale bouwmarkten: HUBO Asten en Kluswijs Asten-Heusden.

Op 22 februari 2022 waren er 928 waardebonnen verzilverd. Huurders die nog geen gebruik hebben gemaakt van de waardebon hebben toen een herinneringsbrief per post ontvangen. Op 7 maart 2022 waren er al 1145 verzilverde waardebonnen.

Voor diegenen die  nog geen gebruik hebben gemaakt van de waardebon : overweeg om dit alsnog te doen.

In de bijlage “Presentatie over RREW 22 februari.pdf” vindt u wat meer informatie over deze actie.

Tevens hebben we van de gemeente informatie ontvangen over de mogelijkheid om een gratis bespaarcoach opleiding te volgen. In april organiseert het EnergieHuis Slim wonen ( https://energiehuisslimwonen.nl/) deze opleiding tot bespaarcoach. De opleiding duurt drie avonden. Tijdens de opleiding leer je hoe je met eenvoudige maatregelen bespaart op elektriciteit en gas. Na afronding van de opleiding krijg je een certificaat.

Wellicht is dit iets voor jou, je kennissen en/of je achterban?

De opleidingsdata zijn: dinsdagavond 12 april, dinsdagavond 19 april en op donderdag 28 april.
Duur: 19:00 – 21:00.
Locatie: Zaal De Koning Mierloseweg 301, 5707 AK Helmond.
Aanmelden kan via deze link: https://energiehuisslimwonen.nl/bespaar-en-energiecoach/ 

Meer informatie hierover is te vinden in de bijlage “Gratis opleiding bespaar coach energie – Energiehuis Slimwonen.docx”.