16 november 2020

Bankrekeningfraude

Beste heer of mevrouw,

Financiële instellingen constateren dat het aantal fraudegevallen onder ouderen flink toeneemt. Zo ook de Rabobank. Criminelen maken in dit opzicht ook al flink misbruik van het Coronavirus. Heel belangrijk dus om zoveel mogelijk mensen te informeren over de verschillende manieren waarop fraude wordt gepleegd. Bewustwording is essentieel en jullie kennen vast het gezegde ‘een gewaarschuwd mens telt voor twee’. Helpen jullie als KBO mee het aantal fraudegevallen te verlagen? In deze e-mail lees je hoe jullie dit kunnen doen.

Criminelen bedenken steeds creatievere manieren om fraude te plegen
Heb je een brief, e-mail of sms ontvangen over het vervallen van je betaalpas met daarbij de vraag om deze op te sturen? Of ontvang je een berichtje via WhatsApp van ‘een bekende’ om geld over te maken? Trap hier niet in! Word je gebeld door de bank, wees alert. Er is een mogelijkheid dat je een oplichter aan de lijn hebt. Criminelen bedenken steeds creatievere manieren om jouw inlog- en betaalgegevens te krijgen. Houd je geld veilig en wees alert!

Berichten over het vervallen van je bankpas of het overmaken van geld, zijn niet afkomstig van de Rabobank. Als je zo’n valse sms of e-mail krijgt, klik dan niet op de link, voer geen gegevens in en stuur de betaalpas nóóit op. Vertrouw je het bericht niet? Stuur het dan door naar valse-email@rabobank.nl. Twijfel je of het echt de bank is die belt? Hang dan op en bel zelf het nummer dat op de website van de Rabobank staat.

Rabobank onderneemt de nodige activiteiten om onze klanten te informeren over hoe zij veilig kunnen bankieren.

In bijgevoegde presentatie geven we meer voorbeelden van de verschillende fraudemanieren en geven we aan wat je kunt doen als je het vermoeden hebt dat er fraude wordt gepleegd.  Klik op Cybercrimequiz

Ook op www.rabobank.nl/veiligbankieren lees je hier alles over. Aan de KBO het verzoek om deze informatie onder de aandacht te brengen van jullie leden. Mochten jullie hiervoor iets anders nodig hebben van ons, laat het ons weten. We voorzien hier graag in.

Verder zetten onze adviseurs graag hun expertise in om virtueel te ondersteunen. Neem vooral contact met ons op als jullie van dit aanbod gebruik willen maken.

Met vriendelijke groet,

 

Rabobank Peelland Zuid